Saturday, October 24, 2009

Life must go on..




Hari demi hari akan timbul bende baru..hari demi hari akan hilang yang lame..kadang2 aku rase cam sayu je bile ingat balik bnde2 yg lame..zmn aku skolah, memori ngn kwn2, but life must go on..yang lepas tetap dh lepas..sometimes ia akan kembali seperti dulu but sumtimes ade yg xkan kembali balik..

But i'm glad ape yang ade skrg,mayb peganti untuk ape yang nah ade dlm life aku..

My mum was right..just like her,i hate memories..coz walapun agak menyeronokkan untuk di kenangkan balik ape yang di hadapi dulu,dalam mase yang same wat kita rase life kte semakin jauh dr ape yang pernah kte peroleh..

But i'm glad ape yang ade skrg,mayb peganti untuk aku trus tersenyum & ketawa..

Somewhere dlm hidup ni,or should i say everywhere dlm hidup ni, change happens..although it is said that "the only thing constant is a change",still tetap akan wat aku rase cam x percaya each time perubahan berlaku..Ape yang aku harap agar semua kehilangan ni adalah untuk kebaikan n ade hikmahnya walaupun agak berat utk aku terima..

Salam..

Friday, October 23, 2009

Dia

It's been a while aku x post ape2..quite bz lately..macam2 bnde nk setelkan..

Aku baru je setelkan lagu baru untuk band aku,tajuknya "Dia"..lagu ni impak mendalam untuk Statik coz lagu ni agak "berat" untuk we all bwk..1st,time aku wat lagu ni,scare x sgja ade kene mengene ngn kesah life drummer aku, Enol..then lagu ni agak lain dr lagu Statik yg lain,coz irama dia agak sentimental sket..hopefully pendengar sume leh terima lagu ni..

Buat pertama kalinya lagu statik ade solo gitar, so ade la kelainan sket..Alhamdulillah so far lagu2 Statik yg di jadikan single mencapai kepuasan we all,buat mase ni Cherita Kita dalam top ten untuk Carta Negara kat XFM..syukur...

Ok,sedikit tentang lagu Dia, lagu ni mengisahkan tentang hari anniversary sebuah pasangan ni,then that girl didnt' show up kat tmpat diorg bertentang mate utk kali pertama..(ecececeh)

Dalam proses membuat lagu baru,macam2 dugaan yang berlaku..salah satunye Hassan,bassist kami skrg undur diri dari Statik,alhamdulillah skrg ni dia ade band baru so all the best utk genre baru dia..then aku demam quite teruk gak,dalam proses record vocal, aku still demam,same cam time aku record track vocal Nikmat Sementara, Cherita Kita, Aku & Kontroversi dan Pusingan Terakhir..

The best part is, buat pertama kalinya we all cube record kat rumah je kali ni, so modal pn sket, xcept track drum we all record kat studio recording la(bising mak aku kalu aku letak drum dlm bilik aku). So dengan berbekalkan sket brg2 untuk merecord,alhamdulillah sound memuaskan..n xde la glabah sgt..hahahaha..

Still wat mase ni aku masih mencari lagi nurkilan yang baru,yang leh beat lagu Nikmat Sementara..so hopefully dengan kehadiran lagu "Dia",leh menghalakan fokus pendengar ke bunyian Statik yang baru..lagu "Dia" akan di releasekan di XFM pada 27hb Oktober ini..so wait guys.. :)

Salam..