Monday, July 6, 2009

Shooting dan KL Tower Indie Fest 09'

Salam..dah lame aku x post pape,being bz lately..

Dah sminggu aku kat KL,ni pn aku baru balik JB..ade shooting videoclips utk Statik..so x lame lagi, videoclips Statik akan d'tayangkan di Astro channel Muzik Aktif dan mayb la kat RTM 1 skali..pape pn aku akan uploadkan kat Youtube..video2 yg dh slamat d'rakamkan ialah Nikmat Sementara, Cherita Kita, Aku Dan Kontroversi, Bintang,Tanda Tanya dan Kehadiranku..serius penat aku that time,satu hari 3 vid kene shoot..so ade 6 videoclip mau shoot,setel dua hari..Alhamdulillah la dh setel..

Pas setel videoclips,ktorg prepare2 utk KL Tower Indie Fest 09'..terus terang aku ckp aku takut psl itu 1st time Statik perform di Kuala Lumpur..slot ktorg bajet dlm kul 5 ptg,tp last2 ktorg perform dlm kul 5.30..

Naik stage je,jntung aku dh dup dup dup..1st song ktorg main,lagu Bintang..then slowly aku nmpak ade crowd mule sing along..so slowly konfiden aku mule ade..then,ktorg main lak lagu baru ktorg iaitu Kehadiranku..oki,kurang sket smbutan berbanding ngn lagu Bintang,mayb psl lagu 2 still baru lagi n org x ramai lagi tau,but crowd just keep on dancing..

Last skali lagu ktorg bwk,lagu Nikmat Sementara..intro lagu 2 ktorg dh ubahkan,so crowd ,mule2 cam knfius2 lagi,masuk je solo gitar aku,crowd dh start bising2..so ktorg pn enjoy se-enjoy2 yg mungkin atas stage..n last chorus,ktorg kasi crowd sing along n we did it just nice..alhamdulillah la crowd nnyi..kalu x,mau malu gak aku..hahaha..
after setel,mc KL indie fest,Sara n So'od tarik aku n said,good performance,crowd enjoying it..so setel la utk Statik,then ktorg just enjoying the fest,smpai la band last skali perform,Bittersweet..so tired..but,it was 1 of those moments yg aku xkn lupe..coz tahun lepas,aku gi Indie Fest,just jd crowd n that time,i never thought that aku akan naik stage n perform plak.. :)

ni clips yg di rakamkn oleh Dilakochan time Statik perform lagu Nikmat Sementara..credits to Dilakochan :)

2 comments:

  1. Padan lah mule2, den pun terkompius!..
    Ape jugak lagu depa nk main aku xdpt tangkap.
    Kate Nikmat sementara.
    Hahaha.

    Pastu baru lah kedengaran intro nikmat sementara
    yg buat sume cm 'waaa....ooo...whoahhh!!!'

    ReplyDelete
  2. best bro. statik dah ramai follower kat klang valley. aku macam dah boleh nampak r.

    selalu2 r datang main kat kl lagi. kalau korang ada mesti aku turun r.

    neway, prformance korg time indie fest mmg best! bce r review aku. go statik!

    ReplyDelete