Monday, July 27, 2009

Kuantan oh Kuantan..

Salam..

aku baru balik dr Kuantan ni..ade show kat sane called "Kuantan Jamm Fest"..antara band2 yg ade dlm event 2,The Times, Bunkface, Komplot, Plague of Happiness, Novelty, Grey Sky Morning & Statik,koff..koff..

aku n band mates statik b'tolak ke kuantan dlm kul 12 tgh ari jumaat lepas(24 julai 09)..smpai sane x silap aku dlm kul 4 lebih la..kat terminal,1st time la aku dpt jumpe adik angkat aku si Sue..hahah..nye lame dh kenal,aritu la 1st time jumpe..dia ngn kwn dia,so lepak minum jap..then aku gi hotel grand city..rehat2,bersih2kn diri,then tdo jap..


Malam 2 lak,ktorg ngn grey sky morning gi Teluk Cempedak utk promo Kuantan Jamm Fest..bg flyers kat org2 kat situ..amek2 gmba sket..serius best kat situ,just mase singkat,so x dpt nk wat pape,lgpn ktorg under schedule,so xdpt nk wat aktiviti bebas..syg gile..smpat jumpe si eyntan for the 1st time..tp dia cam malu2 kucing..ajak ikut,xnk..huh..then dh huu haa huu haa ngn grey sky morning,prut pn makin huu haaa gak..so ktorg gi la kedai makan..then balik,tdo..

esoknye,pg2 ktorg gi soundcheck,pastu balik smpat tdo jap..bgun siap2,ensem2kn diri masing2 then go!ktorg smpai kat gig dlm kul 2.30 cmtu..jumpe sue kat sane..then standby kul 4 lebih,Statik perform for the 1st time at Kuantan..


1st song,ktorg cover lagu Stargazer,tribute utk Laila's Lounge(r.i.p)..2nd song,ktorg kasi Kehadiranku utk crowd kuantan...then 3rd lak,aku bukak cite Cherita Kita utk diorg,org2 dh sing along..after dat,ktorg bwk lagu single kedua ktorg,Bintang..time 2 barricade dh runtuh budak2 joget2..tp tetibe tali bass hassan t'putus..mayb t'lmpau feel sgt hassan main smpai t'putus..huhu..tp cmnepn,crowd tetap kasu support..


Last,cam biase la,Nikmat Sementara..crowd ramai2 sing along..drum enol lak wat hal,kick dia t'putus la spring dia..ganas gak enol main..hahaha..tp budak2 x kesah pn,tetap kasi support,dan di akhiri dengan fendi gi lompat kat crowd..ni vid utk lagu Nikmat Semetara..



pastu Grey Sky Morning lak perform..ktorg kasi kacau diorg atas stage..hahaha..





then setel,ktorg balik jap,rehat2,mlm 2 ktorg turun balik tgk the times,komplot bunkface perform..yg wat ktorg seram,ktorg d'follow oleh sorg budak yg mayb la ade mental problem..smpai ikut ktorg naik bas skali..huhu...tp nasib baik la Naza The Times pndai pujuk..serius?hahaha..

then ktorg lpak dlm bilik borak2 ngn mmbe2 sume..esok pg2,ktorg jln kaki gi terminal..bas kul 9pg..msg adik angkat aku,aku dh nk gerak jb balik..x puas jumpe dia,sekejap je..tp nk wat cmne kn..mase pn short..next time abg turun kte lepak2 kat TC k dik?jnji..

so aku dh smpai Jb,rehat puas2...overall,Kuantan mmg best!!!

a'kum..

Tuesday, July 14, 2009

Miss 'em all..

aku rindu kawan2 aku..mase b'lalu,slowly changing apa yang ade kat sekitar aku..some of 'em yg ku missing :

*perhatian,ni bukan ranking2 ke ape2 ke,aku wat nombor xde sebab atau pilih kasih,aku tulis ikut random je*


1. Daus "angeldream"
dok,rindu nk pusing2 ngn ko ngn kancil perang aku..hahaha..tp ape leh wat,kancil aku magoo dh kebas,ko lak dh nk jd laki org,bile lagi mau lepak?pape pn,it's been pleasure being ur fren,n akan aku sematkn memori2 kte bersama time ko tdo kat umah aku..ayoooo..bwahahahaahahah...

2. Sue
adik,rindu adik abg..sori lately abg bz sket..x byk mase utk adik..rindu nk gayut smpai tlinge panas..nnti kalu ade mase,abg call orait2..mmuaahh..syg adik abg..

3. Brothers & Sisters of SMK Skudai
geng2 kat skolah dulu..ramai aku nk listkn,tp better aku xyah list,kang ade yg trase lak aku t'lupe nk tulis name dia..time skool mmg the best la..wish dpt lalu balik time2 skolah dulu ngn korg sume..


4. Dilakochan
leh kate tiap2 ari ym pn kte ttp rindu awak..jom gi F.O.S n gi highway..huhuhu..

6. Cikgu Razmie
rindu nk lepak ngn cikgu kat studio..mane sijil mural sy wat??

7. Wali
dh xdpt la aku nk mrase kek secret recipe free dr ko..kalu dulu2,tiap kali ko balik keje,ko singgah umah aku bg aku kek satu..bile mau balik jb daaa?

8. Cosmopolitan Clans
serius rindu zmn2 time korg ade..all the best la wat u guys sume after diz..

9. SKS Skudai's Familia
maybe ade yg aku dh x ingat,tp aku ttp ingat those moments ngn korg..xspecially Izzudin,Shamal n Kuang,best buddies dulu..harmoni kte,ade india,cina n melayu..hahaha..

10. Wan "Otai"
kimak nye budak hijrah ke KL x reti2 nk balik JB dh..dok,bile mau balik JB?kat taman U byk dvd baru masuk..hahaha..

11. Al - Aisyah
1st time aku kenal ko,mmg aku tau ko ni jnis pmpuan yg agak gile sket..mmg terhibur la bile ko around2 me..miss prangai gile ko..but yela kn,masing2 skrg ade haluan masing2..so all the best 4 ur future..kissy fish sket..huhu..

12. All of 'em
yg mayb aku x t'daya n mayb t'lupe nk sebut 2,just incase u guys rase u guys kwn2 aku,yup,i miss u guys..thnx for all the moments ya..rajin2 la jenguk aku ni haa.. :)

Salam...

Monday, July 6, 2009

Shooting dan KL Tower Indie Fest 09'

Salam..dah lame aku x post pape,being bz lately..

Dah sminggu aku kat KL,ni pn aku baru balik JB..ade shooting videoclips utk Statik..so x lame lagi, videoclips Statik akan d'tayangkan di Astro channel Muzik Aktif dan mayb la kat RTM 1 skali..pape pn aku akan uploadkan kat Youtube..video2 yg dh slamat d'rakamkan ialah Nikmat Sementara, Cherita Kita, Aku Dan Kontroversi, Bintang,Tanda Tanya dan Kehadiranku..serius penat aku that time,satu hari 3 vid kene shoot..so ade 6 videoclip mau shoot,setel dua hari..Alhamdulillah la dh setel..

Pas setel videoclips,ktorg prepare2 utk KL Tower Indie Fest 09'..terus terang aku ckp aku takut psl itu 1st time Statik perform di Kuala Lumpur..slot ktorg bajet dlm kul 5 ptg,tp last2 ktorg perform dlm kul 5.30..

Naik stage je,jntung aku dh dup dup dup..1st song ktorg main,lagu Bintang..then slowly aku nmpak ade crowd mule sing along..so slowly konfiden aku mule ade..then,ktorg main lak lagu baru ktorg iaitu Kehadiranku..oki,kurang sket smbutan berbanding ngn lagu Bintang,mayb psl lagu 2 still baru lagi n org x ramai lagi tau,but crowd just keep on dancing..

Last skali lagu ktorg bwk,lagu Nikmat Sementara..intro lagu 2 ktorg dh ubahkan,so crowd ,mule2 cam knfius2 lagi,masuk je solo gitar aku,crowd dh start bising2..so ktorg pn enjoy se-enjoy2 yg mungkin atas stage..n last chorus,ktorg kasi crowd sing along n we did it just nice..alhamdulillah la crowd nnyi..kalu x,mau malu gak aku..hahaha..
after setel,mc KL indie fest,Sara n So'od tarik aku n said,good performance,crowd enjoying it..so setel la utk Statik,then ktorg just enjoying the fest,smpai la band last skali perform,Bittersweet..so tired..but,it was 1 of those moments yg aku xkn lupe..coz tahun lepas,aku gi Indie Fest,just jd crowd n that time,i never thought that aku akan naik stage n perform plak.. :)

ni clips yg di rakamkn oleh Dilakochan time Statik perform lagu Nikmat Sementara..credits to Dilakochan :)