Saturday, April 18, 2009

I'm Sorry Copok..

18 April, Jumaat - harini aku x bape nk ok sgt, coz aku kehilangan hamsters2 kesayangan aku..aku x expect langsung bnde nk jd cmtu..mak aku hadiahkn aku satu set bage hamster ngn 5 eko hamster time b'day aku tahun lepas..aku namekn hamster2 2 Sam, Baning, Asap, Gendut ngn Copok..well, aku mmg tringin nk bele hamster dr dulu,memandangkan aku mmg sukekn binatang..dulu aku bele kucing parsi n bimen,tp sume dh mati..ade yg kene curi..ade yg kene baham ngn biawak,mklum la,kwsan umah aku byk tanah kosong n tuan2 tanah 2 x reti nk kemaskn tanah diorg,so dh cam hutan dh,mcm2 ade,ade biawak,ular,monyet pn ade kdg2..nah gak ade t'sesat babi hutan dua eko kat kwsan umah aku,tp babi hutan 2 bukan dok kat area2 tanah aku,binatang haram 2 lari dr hutan UTM JB..

Ok, kembali pd hamster aku..aku bg Sam,Asap n Gendut kat kedai n relative aku,memandangkn hamster aku makin b'tmbah,Baning branakkn 4 eko lagi..so tinggal Baning n Copok,plus anak2 hamster yg baru..pastu branak lagi,bg kat kedai,pastu branak lagi bg lagi kat kedai..last2,yg remain,still Copok psl aku mmg sygkn Copok sgt,dia warne Putih tompok2 Klabu..dia xnah giget aku,yg lain2 ade giget2 sket.. yg baru2 lak,Mikael & Maikel,Baning Junior, Lembu ngn Achu.

Aku bgun dlm kul 12 lbih arini..then siap2 nk gi solat jumaat..n aku mntak mak aku tolong bg makan hamster2 aku psl nk cpat..pas solat jumaat,aku trus balik siap2 nk gi bandar ngn ayah aku,dia ade bnde nk amek b4 dia nk gi bengkel motivasi Dr Fadhilah Kamsah kat KL,plus aku ade nk setelkn amek Cd kat bandar..so x sempat aku nk tgk hamsters2 aku..cuace mmg panas arini kat JB..balik2 je,dh kul bape dh,dlm kul 6 lebih cmtu..then aku t'tdo..sedar2 dlm kul 9 lebih, ayah pn dh gi KL dh..mama ajak gi makan..aku pkir nk bg hamster aku mkn,tp aku pkir,nnti dulu la,pas aku balik nnti aku kasi hasmter2 2 makan,lgpn mama nk cepat..mmg aku x sempat nk tgk pn hamster aku,aku pn x tau nape arini..cam lain sket,slalunye aku mesti tgk hamster2 aku..

pas balik,aku trus amek tupperware isi makanan hamster aku,then aku gi kat tvroom,psl smalam aku letak cage hamster aku kat tvroom..cage 2 dh mule nk kotor,so aku x letak dlm bilik,takut nnti busuk lak bilik..pkir esoknye aku nk basuh..then aku gi tvroom,aku tgk cage xde..so aku tnye mak aku,mane hamster2 aku..dia ckp dia gi letak kat luar,kat blakang umah..

Hati aku dh x sedap..aku ckp ngn mak aku,nape mama letak kat luar?cuaca terik arini,hamster2 x leh kene panas..mama ckp tvroom bau hamster..so aku tnye dia,ade bg makan x siang td?mak aku ckp ade..Then aku gi bukak pintu blakang umah.. lagi la ati aku x sedap,psl aku x dgr bunyi roda hamster aku atau bunyi hamster aku..senyap je kat blakang umah..pastu aku nmpak cage hamster aku..dr jauh,aku tgk hamster2 aku x b'gerak..ati aku lagi b'tmbah x sedap..gelap kat luar..so aku tgk dkat2 cage hamster aku..cam ngah tdo hamster2 aku 2..aku cube gegar2 sket2 cage 2..xde respon..ati aku dh mule rase seram2 sejuk..aku gegar kuat lagi..xde respon gak..diam je..aku tgk Copok cam tdo,dia ttup muke dia..aku cube belai dia,dia diam je..aku dh mule rase cam hamster2 ni dh xde..aku trus ketuk kuat2 cage 2..xde respon gak..

Mate aku dh mule b'air..aku trus masuk umah ckp ngn mak aku,hamster2 2 dh xde..aku mule2 cam agak bengang sket kat mak aku..tp xleh nk salahkn mak aku,dia x tau..mama pujuk aku gi tanam hamster 2..mule2 aku x sggup..yela,aku nye syg hamster2 2,nk2 si Copok psl dia yg paling lame,tiap2 ari aku main2 ngn dia..last2,bile aku tgk balik bangkai2 hamster aku,cam x sedap ati nk biarkn cmtu je..aku slow2 amek,then aku tanam..

Yang aku regret skali,aku x smpat nk tgk hamsters2 2 arini,bile aku dpt tgk,dh x b'nyawe lagi..aku rase b'salah kat Copok n yg lain2,psl biarkn "diorg" kat luar panas2.. i'm so sorry..spatutnye aku biarkn je kat dlm bilik aku smalamnye..skrg ni,dh x dgr lagi dh bunyi roda hamster aku bising2,dh xde lagi dh bunyi Copok bising2 nak makan.. R.I.P

4 comments:

  1. will miss copok..
    tadapat tgk dia da..

    ReplyDelete
  2. ekh,aku tak puas ati ngnko.pesal blog ko smart semacam? benci seyhh

    ReplyDelete