Friday, November 13, 2009

Oh Yang Ku Takut..!!


Arapaima!! Bile aku dengar je name ni, x senang duduk aku. Serius aku cam fobia..

Ikan bernama "Arapaima gigas" ni berasal dr Amazon merupakan ikan air tawar terbesar dalam dunia! pjg dia leh cecah 3 meter. Rupe cam ikan siakap je kot,tp kemain besar gedabak. Korang leh jumpe ikan ni kat pasaraya Giant, biasenye ade, diorg akan bele dalam dua eko tiga eko, cam creepy gile terapung je dalam akuarium kosong xde ikan2 lain atau rumpai2 laut. eeeeeee.....

Kalau aku gi Giant yang ade display ikan ni, mesti aku lalu jauh2 dari akuarium 2. Rase bulu roma meremang je. Aku memang ade satu fobia sket bila lalu sebelah akuarium, nak2 kalau ade ikan besar2,tp this arapaima is too much!!! Pasal sgt besarrrr!!!! aku xleh trime!! Freaky owh tgk dia berenang slowwwwww jeeeee....muke kecik, badan besar. eeeeee.....

Leh di kategorikan antara bende yang paling aku takut..

Salam..

Tuesday, November 10, 2009

Oh Cherita Kegemaranku

Ni antara top 5 movie terbaik bg aku.. :D

5. Rain Man



Lakonan Tom Cruise sebagai Charlie & Dustin Hoffman sebagai abg Charlie,iaituRaymond..cite ni m'gisah Charlie yang xnah tau dia ada abg,smpai satu masa,bapaknya yang dh lame abaikan anak2 dia,mati..semasa Charlie dapat tahu berita kematian bapak dia,Charlie d'informkan bhwa waris harta bapaknya d'miliki org org bernama Raymond,iaitu abgnye..dr situ Charlie dapat tau yang dia ade abg,dan abgnye cacat,but intelligent..kerana rase tidak puas ati t'hadap tindakan bapaknye yg beri harta hanya pada abg dia,Charlie pergi ke tempat p'jagaan Raymond n kidnap Raymond atas dasar m'ugut org yg b'tnggungjwb m'uruskan harta bapaknya supaya bagi harta fair n square..

Dalam tempoh b'lari sane sini ngn abg dia,Charlie dlm mase yang same mule m'genali abg dia,walaupn kene bwk2 b'sabar ngn sikap abgnye yg cacat,yang agak annoying,makin lame timbul rase syg t'hadap abg dia(bukan gay,tp syg m'yayang antara adik b'adik)..Makin lame,soal harta dh x di endahkan lagi oleh Charlie,mule timbul tentang hak penjagaan abg dia..kerana xnk t'pisah ngn abg dia lagi,Charlie meminta agar dia dpt m'jaga abg dia..tp atas sikap Charlie yang suke marah2 ngn abg dia,n care dia m'jaga abg dia x btul,Charlie xlayak utk jage abg dia..

sedih oo cite ni..kene tgk weh..


4. Spirited Away (Animation)



Bagi aku,cite ni sgt unik,walaupun kartun...bagi para peminat manga,aku rase dh tau kot cite ni,tp yg x tau,harus tgk,psl gile best!

Seorg budak umo 10 tahun bernama Chihiro,yang on da way nk gi umah baru dia ngn family dia,stop by kat satu tempat yang aneh ni..pastu ibu bapa dia t'nmpak satu stall makanan yang penuh dengan makanan,tp xde org,mayb psl dh kene pukau,mak bapak dia pn bedal tnpa tgk kiri kanan..ngah2 makan,langit makin gelap(nk mgrib la 2..) n then mak bapak dia trus jd babi psl makan makanan 2..muncul sorg budak laki ni,dtg kat Chihiro,suro dia balik..Rupe2nye tempat 2 tempat mandi spirit(roh)..n bile malam m'jelma,baru muncul p'huni2 kat situ iaitu roh2..n jln kluar dr tempat 2 dh tutup,so no turning back!!!..kerana takut kene tangkap,budak laki 2(dia pn roh gak) sembunyikan Chihiro..but smbunyi je pn xleh wat pape gak,sbb dr syarat2 kat tmpat 2,sekiranya ade manusia masuk kat tmpat 2,org 2 akan ilang(jd lutnsinar)unless jd sebahagian dr tmpat 2 atau lebih senang cite,kene keje kat tempat 2..So Chihiro keje sebagai tukang siapkan tmpat mandi roh2 dalam masa yang sama,dia cube nk slamatkn mak bapak dia..


3. Labyrinth


Maybe cerita ni agak rare n x ramai tau,psl cite ni dh lame..Labyrinth di cipta pada tahun 1986,mengisahkan seorg gadis bernama Sara yg d'lakonkan oleh gadis pujaanku,Jennifer Connelly..oh pujaanku...ok,m'gisahkan Sara yg t'sumpah kepada Goblin King (David Bowie)yang sepatutnye tidak pernah wujud dalam dunia nyata ini,utk m'gambil adiknya ke dunia Goblin,kerana x tahan nk jage adik dia,asyik nangesssss je..so Goblin King benar2 muncul dan amek adik dia..Atas kelakuan dia yang sgt m'gikut perasaan(eceh),Sara ingin tarik balik kate2 dia..Goblin King bwk Sara dunia dia yang penuh dengan maze n puzzle,untuk dapatkan balik adik dalam mase beberapa jam sahaja..Dapatkah Sara retrieve adik dia semula???haaa,tgk la cite 2,ade je kat youtube..

p/s : Jennifer Connelly sangat cute dalam cite tu!!!!!


2. Harry Potter



Sape x tau cite ni,aku rase mmg xde life kot...Harry Potter start feymus pada tahun 2000,walaupun novel dia dh lame kluar sebelum movie dia kluar..kisah seorg budak bernama Harry Potter,tersangatlah malang dalam dunia nyata,tp tersangatlah popular pada dunia wizard,kerana pada suatu mase dulu,ada seorg wizard jahat bernama Lord Voldermort bunuh kill2 die2 sume org kecuali Harry Potter(time 2 dia baby lagi)..Harry Potter amek plot byk kat skolah wizard dia,iaitu Hogwarts..kte leh lihat cmne life Harry kat skolah,n cmne rintangan2 yg dia t'pkse hadapi..

So far fav aku dalm byk2 episod Harry Potter,aku suke The Goblet Of Fire kot..Episod 2 dh mule nk tunjukkan jiwa rebellion Harry Potter n kawan2..


1. Star Wars



Movie terbaik yang pernah dicipta!Star Wars amek plot pada zaman lampau dan di galaksi yang amat jauh..Star Wars mule di perkenalkan dengan Episode 4 : A New Hope terdahulu pada tahun 1977,di mana Luke Skywalker iaitu anak seorg lagenda Jedi(pahlawan ala2 cam Hang Tuah la) berjuang menentang Empire bagi menegakkan keadilan..Sejak dari itu,Star Wars menjadi sgtlah feymus..

Pada tahun 1999,dunia di gegarkan dengan kemunculan Star Wars Episode 1 : The Phantom Menace..Episode yang terbaik bg aku,dr situ mereka memperkenalkan asal usul ayah Luke Skywalker iaitu Anakin Skywalker atau lebih feymus dikenali sebagai Darth Vader(kooooh....kooohhh...) n so on diorg kluarkn Episode 2 dan completekan saga Star Wars dengan m'geluarkn episode terakhir iaitu Episode 3 : Revenge Of The Sith..

Aku sgtlah obses dengan Star Wars, seriusly..after ku kaji n cari2 lagi,masih byk lagi cheritanya selepas Episode 6..so hopefully satu hari nnti George Lucas(pengarah Star Wars) akan teruskan lagi saga Star Wars dengan m'geluarkan episod2 seterusnye dalam bentuk movie plak,sure gempak smpai jilat dinding nye..

Tuesday, November 3, 2009

A Miracle


Dalam masa yang amat desperate lagi keciwa dan terkilan,semalam aku lepak ngn kawan aku kat luar umah dia untuk mereleasekan tensen dalam otak..So there we were,two best buddies since skolah lagi,lepak2 kat luar ngn cuaca agak2 sejuk,ngn asap kelabu berkepul2 di udara..

Tengah2 aku rancak berbual ni,then ade sumthin yang menarik perhatian ujung mate aku,sumthing sparkling...So aku pn terus tgk ke langit..Agak stunned gak tetibe,coz it was a shooting star (or so-called meteor)..Serius sgt chantek..terpinga..n kagum..so cepat2 aku wat wish...then aku cepat2 ckp ngn mmbe aku,"Dok,shooting star dok!!"..dia pn,"Mane2?" then it's gone..dia x sempat nk tgk..siap marah aku lagi psl lembab nk bgtau dia..hampeh je..

But pape pn,yg penting,it was a miracle..1st time tgk,so beautiful ngan sparkling2,laju je dia bergerak...n i made a wish(rahsia owh)...n after that,aku rase better sket..

Bertapa besarnya dunia ni,banyak lagi bende yang kite lum selongkar rahsia alam ciptaan Tuhan...

Saturday, October 24, 2009

Life must go on..




Hari demi hari akan timbul bende baru..hari demi hari akan hilang yang lame..kadang2 aku rase cam sayu je bile ingat balik bnde2 yg lame..zmn aku skolah, memori ngn kwn2, but life must go on..yang lepas tetap dh lepas..sometimes ia akan kembali seperti dulu but sumtimes ade yg xkan kembali balik..

But i'm glad ape yang ade skrg,mayb peganti untuk ape yang nah ade dlm life aku..

My mum was right..just like her,i hate memories..coz walapun agak menyeronokkan untuk di kenangkan balik ape yang di hadapi dulu,dalam mase yang same wat kita rase life kte semakin jauh dr ape yang pernah kte peroleh..

But i'm glad ape yang ade skrg,mayb peganti untuk aku trus tersenyum & ketawa..

Somewhere dlm hidup ni,or should i say everywhere dlm hidup ni, change happens..although it is said that "the only thing constant is a change",still tetap akan wat aku rase cam x percaya each time perubahan berlaku..Ape yang aku harap agar semua kehilangan ni adalah untuk kebaikan n ade hikmahnya walaupun agak berat utk aku terima..

Salam..

Friday, October 23, 2009

Dia

It's been a while aku x post ape2..quite bz lately..macam2 bnde nk setelkan..

Aku baru je setelkan lagu baru untuk band aku,tajuknya "Dia"..lagu ni impak mendalam untuk Statik coz lagu ni agak "berat" untuk we all bwk..1st,time aku wat lagu ni,scare x sgja ade kene mengene ngn kesah life drummer aku, Enol..then lagu ni agak lain dr lagu Statik yg lain,coz irama dia agak sentimental sket..hopefully pendengar sume leh terima lagu ni..

Buat pertama kalinya lagu statik ade solo gitar, so ade la kelainan sket..Alhamdulillah so far lagu2 Statik yg di jadikan single mencapai kepuasan we all,buat mase ni Cherita Kita dalam top ten untuk Carta Negara kat XFM..syukur...

Ok,sedikit tentang lagu Dia, lagu ni mengisahkan tentang hari anniversary sebuah pasangan ni,then that girl didnt' show up kat tmpat diorg bertentang mate utk kali pertama..(ecececeh)

Dalam proses membuat lagu baru,macam2 dugaan yang berlaku..salah satunye Hassan,bassist kami skrg undur diri dari Statik,alhamdulillah skrg ni dia ade band baru so all the best utk genre baru dia..then aku demam quite teruk gak,dalam proses record vocal, aku still demam,same cam time aku record track vocal Nikmat Sementara, Cherita Kita, Aku & Kontroversi dan Pusingan Terakhir..

The best part is, buat pertama kalinya we all cube record kat rumah je kali ni, so modal pn sket, xcept track drum we all record kat studio recording la(bising mak aku kalu aku letak drum dlm bilik aku). So dengan berbekalkan sket brg2 untuk merecord,alhamdulillah sound memuaskan..n xde la glabah sgt..hahahaha..

Still wat mase ni aku masih mencari lagi nurkilan yang baru,yang leh beat lagu Nikmat Sementara..so hopefully dengan kehadiran lagu "Dia",leh menghalakan fokus pendengar ke bunyian Statik yang baru..lagu "Dia" akan di releasekan di XFM pada 27hb Oktober ini..so wait guys.. :)

Salam..

Monday, July 27, 2009

Kuantan oh Kuantan..

Salam..

aku baru balik dr Kuantan ni..ade show kat sane called "Kuantan Jamm Fest"..antara band2 yg ade dlm event 2,The Times, Bunkface, Komplot, Plague of Happiness, Novelty, Grey Sky Morning & Statik,koff..koff..

aku n band mates statik b'tolak ke kuantan dlm kul 12 tgh ari jumaat lepas(24 julai 09)..smpai sane x silap aku dlm kul 4 lebih la..kat terminal,1st time la aku dpt jumpe adik angkat aku si Sue..hahah..nye lame dh kenal,aritu la 1st time jumpe..dia ngn kwn dia,so lepak minum jap..then aku gi hotel grand city..rehat2,bersih2kn diri,then tdo jap..


Malam 2 lak,ktorg ngn grey sky morning gi Teluk Cempedak utk promo Kuantan Jamm Fest..bg flyers kat org2 kat situ..amek2 gmba sket..serius best kat situ,just mase singkat,so x dpt nk wat pape,lgpn ktorg under schedule,so xdpt nk wat aktiviti bebas..syg gile..smpat jumpe si eyntan for the 1st time..tp dia cam malu2 kucing..ajak ikut,xnk..huh..then dh huu haa huu haa ngn grey sky morning,prut pn makin huu haaa gak..so ktorg gi la kedai makan..then balik,tdo..

esoknye,pg2 ktorg gi soundcheck,pastu balik smpat tdo jap..bgun siap2,ensem2kn diri masing2 then go!ktorg smpai kat gig dlm kul 2.30 cmtu..jumpe sue kat sane..then standby kul 4 lebih,Statik perform for the 1st time at Kuantan..


1st song,ktorg cover lagu Stargazer,tribute utk Laila's Lounge(r.i.p)..2nd song,ktorg kasi Kehadiranku utk crowd kuantan...then 3rd lak,aku bukak cite Cherita Kita utk diorg,org2 dh sing along..after dat,ktorg bwk lagu single kedua ktorg,Bintang..time 2 barricade dh runtuh budak2 joget2..tp tetibe tali bass hassan t'putus..mayb t'lmpau feel sgt hassan main smpai t'putus..huhu..tp cmnepn,crowd tetap kasu support..


Last,cam biase la,Nikmat Sementara..crowd ramai2 sing along..drum enol lak wat hal,kick dia t'putus la spring dia..ganas gak enol main..hahaha..tp budak2 x kesah pn,tetap kasi support,dan di akhiri dengan fendi gi lompat kat crowd..ni vid utk lagu Nikmat Semetara..



pastu Grey Sky Morning lak perform..ktorg kasi kacau diorg atas stage..hahaha..





then setel,ktorg balik jap,rehat2,mlm 2 ktorg turun balik tgk the times,komplot bunkface perform..yg wat ktorg seram,ktorg d'follow oleh sorg budak yg mayb la ade mental problem..smpai ikut ktorg naik bas skali..huhu...tp nasib baik la Naza The Times pndai pujuk..serius?hahaha..

then ktorg lpak dlm bilik borak2 ngn mmbe2 sume..esok pg2,ktorg jln kaki gi terminal..bas kul 9pg..msg adik angkat aku,aku dh nk gerak jb balik..x puas jumpe dia,sekejap je..tp nk wat cmne kn..mase pn short..next time abg turun kte lepak2 kat TC k dik?jnji..

so aku dh smpai Jb,rehat puas2...overall,Kuantan mmg best!!!

a'kum..

Tuesday, July 14, 2009

Miss 'em all..

aku rindu kawan2 aku..mase b'lalu,slowly changing apa yang ade kat sekitar aku..some of 'em yg ku missing :

*perhatian,ni bukan ranking2 ke ape2 ke,aku wat nombor xde sebab atau pilih kasih,aku tulis ikut random je*


1. Daus "angeldream"
dok,rindu nk pusing2 ngn ko ngn kancil perang aku..hahaha..tp ape leh wat,kancil aku magoo dh kebas,ko lak dh nk jd laki org,bile lagi mau lepak?pape pn,it's been pleasure being ur fren,n akan aku sematkn memori2 kte bersama time ko tdo kat umah aku..ayoooo..bwahahahaahahah...

2. Sue
adik,rindu adik abg..sori lately abg bz sket..x byk mase utk adik..rindu nk gayut smpai tlinge panas..nnti kalu ade mase,abg call orait2..mmuaahh..syg adik abg..

3. Brothers & Sisters of SMK Skudai
geng2 kat skolah dulu..ramai aku nk listkn,tp better aku xyah list,kang ade yg trase lak aku t'lupe nk tulis name dia..time skool mmg the best la..wish dpt lalu balik time2 skolah dulu ngn korg sume..


4. Dilakochan
leh kate tiap2 ari ym pn kte ttp rindu awak..jom gi F.O.S n gi highway..huhuhu..

6. Cikgu Razmie
rindu nk lepak ngn cikgu kat studio..mane sijil mural sy wat??

7. Wali
dh xdpt la aku nk mrase kek secret recipe free dr ko..kalu dulu2,tiap kali ko balik keje,ko singgah umah aku bg aku kek satu..bile mau balik jb daaa?

8. Cosmopolitan Clans
serius rindu zmn2 time korg ade..all the best la wat u guys sume after diz..

9. SKS Skudai's Familia
maybe ade yg aku dh x ingat,tp aku ttp ingat those moments ngn korg..xspecially Izzudin,Shamal n Kuang,best buddies dulu..harmoni kte,ade india,cina n melayu..hahaha..

10. Wan "Otai"
kimak nye budak hijrah ke KL x reti2 nk balik JB dh..dok,bile mau balik JB?kat taman U byk dvd baru masuk..hahaha..

11. Al - Aisyah
1st time aku kenal ko,mmg aku tau ko ni jnis pmpuan yg agak gile sket..mmg terhibur la bile ko around2 me..miss prangai gile ko..but yela kn,masing2 skrg ade haluan masing2..so all the best 4 ur future..kissy fish sket..huhu..

12. All of 'em
yg mayb aku x t'daya n mayb t'lupe nk sebut 2,just incase u guys rase u guys kwn2 aku,yup,i miss u guys..thnx for all the moments ya..rajin2 la jenguk aku ni haa.. :)

Salam...

Monday, July 6, 2009

Shooting dan KL Tower Indie Fest 09'

Salam..dah lame aku x post pape,being bz lately..

Dah sminggu aku kat KL,ni pn aku baru balik JB..ade shooting videoclips utk Statik..so x lame lagi, videoclips Statik akan d'tayangkan di Astro channel Muzik Aktif dan mayb la kat RTM 1 skali..pape pn aku akan uploadkan kat Youtube..video2 yg dh slamat d'rakamkan ialah Nikmat Sementara, Cherita Kita, Aku Dan Kontroversi, Bintang,Tanda Tanya dan Kehadiranku..serius penat aku that time,satu hari 3 vid kene shoot..so ade 6 videoclip mau shoot,setel dua hari..Alhamdulillah la dh setel..

Pas setel videoclips,ktorg prepare2 utk KL Tower Indie Fest 09'..terus terang aku ckp aku takut psl itu 1st time Statik perform di Kuala Lumpur..slot ktorg bajet dlm kul 5 ptg,tp last2 ktorg perform dlm kul 5.30..

Naik stage je,jntung aku dh dup dup dup..1st song ktorg main,lagu Bintang..then slowly aku nmpak ade crowd mule sing along..so slowly konfiden aku mule ade..then,ktorg main lak lagu baru ktorg iaitu Kehadiranku..oki,kurang sket smbutan berbanding ngn lagu Bintang,mayb psl lagu 2 still baru lagi n org x ramai lagi tau,but crowd just keep on dancing..

Last skali lagu ktorg bwk,lagu Nikmat Sementara..intro lagu 2 ktorg dh ubahkan,so crowd ,mule2 cam knfius2 lagi,masuk je solo gitar aku,crowd dh start bising2..so ktorg pn enjoy se-enjoy2 yg mungkin atas stage..n last chorus,ktorg kasi crowd sing along n we did it just nice..alhamdulillah la crowd nnyi..kalu x,mau malu gak aku..hahaha..
after setel,mc KL indie fest,Sara n So'od tarik aku n said,good performance,crowd enjoying it..so setel la utk Statik,then ktorg just enjoying the fest,smpai la band last skali perform,Bittersweet..so tired..but,it was 1 of those moments yg aku xkn lupe..coz tahun lepas,aku gi Indie Fest,just jd crowd n that time,i never thought that aku akan naik stage n perform plak.. :)

ni clips yg di rakamkn oleh Dilakochan time Statik perform lagu Nikmat Sementara..credits to Dilakochan :)

Thursday, April 23, 2009

Tagged by Sue

upload satu gambar kegemaran anda



Kenapa anda suke gambar ini?
Em,psl time ni,happy sgt..sume bnde perfect..

Bila kali terakhir mkn pizza?
Em,rasenye dua minggu lepas kot..

Lagu terakhir yg anda dengar?
Lagu Pusingan Terakhir dr Bagak(aku la 2..)

Apa yg anda buat selain selesaikan tag ini?
B'Ym..

Selain nama sendiri anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
Ziq, Bagak, Alang Ajik, B(ira only), Anje pn cam cumil gak je..haahah..

Tag lagi 3 org *soalan seterusnya ada kaitan dengan org yg anda tag!
Daus
Eyntan
Dilla Haris
Aien
Pendi
Sue


Siapa no 1 pada anda;
Best Buddy..

Org no 3 ada hubungan dgn sape?
Em,adik Achong..bwahahah..

Kata sesuatu berkenaan org no 5?
What what....?

Bagaimana org no 4?
Anda pndai b'main ngn camera yek.. :P

Siapa org no 2?
Em,kawan..

Bagi pesanan pd org no 6
Sayanngggggggg adik abg..papepn,adik kene tabah yek :)

100 Truths (tagged by dilla haris)

100 truths, tag 10 people to do the same.

Last beverageCoke
Last phone call Ira..dia nak tdo..
Last text message Dilla..dia baru tido..
Last song you listened toTanda Tanya (lagu baru statik,baru balik dr recording)
Last time you criedTime hamster aku mati..about 5 days ago..

HAVE YOU EVER:
Dated someone twice Yuppa..
Been cheatedKadang2..
Kissed someone & regretted it Yup..totally regret..
Lost someone specialYup... :(

IN THE PAST MONTH HAVE YOU:
Fallen out of loveillek(tak)
Laughed until you criedYuppa..bwahaha..
Met someone who changed your lifeXde kot..
Found out someone was talking about you Owh yesss....

How many people on your top friends do you know in real life?Myspace - 6 peoples
How many kids do you want to have4 leh x ira? ;)
Do you have any pets Yuppa..hamster (baru je bli baru)
Do you want to change your name Xnak la...

What time did you wake up today 11 am :P
What were you doing at midnight last nightKat studio,record lagu baru..
Name something you cannot wait for Kawin :P
Last time you saw your fatherSebelum dia masuk tdo..
What's one thing you wish you could change --> Broadband :|
Have you ever talked to a person named Tom --> Xnah kot..

What's getting on your nerves right now --> Cuaca kat Jb yg tgh panas..
What's your real nameHaziq Aliff B Mohammad
Elementary/Primary SchoolSekolah Kebangsaan Sri Skudai
Middle/Secondary School --> Sekolah Menengah Kebangsaan Skudai
Hair color Itam owh..
Long or short Wat mase ni,pendek..
Are you a health freakKadang2 la...
Righty or leftySume kidal kecuali makan..

FIRSTS :
First surgeryEm,xde2...
First piercingXde2..nnti xleh jd imam.. :P
First best friend Izzudin Ilyas..dgr cte dia dok England skrg..
First sport you joined Lompat tinggi
First petKucing - Sayang name dia
First vacationEngland time tadika dulu..

CURRENTLY :
EatingMakan Hati
DrinkingXde..haus gak ni..
Waiting Nak gi KL

YOUR FUTURE :
Want kids?Yuppa..
Want to get married?Huish..mau mau dan mauuu...
Careers in mind?Professional Musician & Composer.. O :)

HAVE YOU EVER :
Kissed a strangerRasenye nah kot dulu..
Lost glasses/contacts Nah..mandi kat wetworld,smpai spec t'ggelam ntah ke mane..
Ran away from home Yup...bodoh tul..
Broken someone's heart Ade,n i'm sorry...
Been arrested Owh yessss....siap kene ujian urine..
Cried when someone diedMestilah weyh..

DO YOU BELIEVE IN:
Yourself Of Coz..I believe i can fly..woooo..
Miracles → Yuppa..
Love at first sightYup..n she's mine now..huhu..
Santa Claus X..tp ade org cam santa claus..
Kiss on the first dateOwh yesss....
AngelsErk..yess...

ANSWER TRUTHFULLY :
Is there one person you want to be with right now?My beloved Ira..rinduuu..
Had more than one boyfriend/girlfriend at one time? Em,skandal ade la dulu..bodoh time 2..
Do you believe in God?Mesti la..Allahuakhar..

I nak Tagg pulak ke : Pendi Pentol

Saturday, April 18, 2009

I'm Sorry Copok..

18 April, Jumaat - harini aku x bape nk ok sgt, coz aku kehilangan hamsters2 kesayangan aku..aku x expect langsung bnde nk jd cmtu..mak aku hadiahkn aku satu set bage hamster ngn 5 eko hamster time b'day aku tahun lepas..aku namekn hamster2 2 Sam, Baning, Asap, Gendut ngn Copok..well, aku mmg tringin nk bele hamster dr dulu,memandangkan aku mmg sukekn binatang..dulu aku bele kucing parsi n bimen,tp sume dh mati..ade yg kene curi..ade yg kene baham ngn biawak,mklum la,kwsan umah aku byk tanah kosong n tuan2 tanah 2 x reti nk kemaskn tanah diorg,so dh cam hutan dh,mcm2 ade,ade biawak,ular,monyet pn ade kdg2..nah gak ade t'sesat babi hutan dua eko kat kwsan umah aku,tp babi hutan 2 bukan dok kat area2 tanah aku,binatang haram 2 lari dr hutan UTM JB..

Ok, kembali pd hamster aku..aku bg Sam,Asap n Gendut kat kedai n relative aku,memandangkn hamster aku makin b'tmbah,Baning branakkn 4 eko lagi..so tinggal Baning n Copok,plus anak2 hamster yg baru..pastu branak lagi,bg kat kedai,pastu branak lagi bg lagi kat kedai..last2,yg remain,still Copok psl aku mmg sygkn Copok sgt,dia warne Putih tompok2 Klabu..dia xnah giget aku,yg lain2 ade giget2 sket.. yg baru2 lak,Mikael & Maikel,Baning Junior, Lembu ngn Achu.

Aku bgun dlm kul 12 lbih arini..then siap2 nk gi solat jumaat..n aku mntak mak aku tolong bg makan hamster2 aku psl nk cpat..pas solat jumaat,aku trus balik siap2 nk gi bandar ngn ayah aku,dia ade bnde nk amek b4 dia nk gi bengkel motivasi Dr Fadhilah Kamsah kat KL,plus aku ade nk setelkn amek Cd kat bandar..so x sempat aku nk tgk hamsters2 aku..cuace mmg panas arini kat JB..balik2 je,dh kul bape dh,dlm kul 6 lebih cmtu..then aku t'tdo..sedar2 dlm kul 9 lebih, ayah pn dh gi KL dh..mama ajak gi makan..aku pkir nk bg hamster aku mkn,tp aku pkir,nnti dulu la,pas aku balik nnti aku kasi hasmter2 2 makan,lgpn mama nk cepat..mmg aku x sempat nk tgk pn hamster aku,aku pn x tau nape arini..cam lain sket,slalunye aku mesti tgk hamster2 aku..

pas balik,aku trus amek tupperware isi makanan hamster aku,then aku gi kat tvroom,psl smalam aku letak cage hamster aku kat tvroom..cage 2 dh mule nk kotor,so aku x letak dlm bilik,takut nnti busuk lak bilik..pkir esoknye aku nk basuh..then aku gi tvroom,aku tgk cage xde..so aku tnye mak aku,mane hamster2 aku..dia ckp dia gi letak kat luar,kat blakang umah..

Hati aku dh x sedap..aku ckp ngn mak aku,nape mama letak kat luar?cuaca terik arini,hamster2 x leh kene panas..mama ckp tvroom bau hamster..so aku tnye dia,ade bg makan x siang td?mak aku ckp ade..Then aku gi bukak pintu blakang umah.. lagi la ati aku x sedap,psl aku x dgr bunyi roda hamster aku atau bunyi hamster aku..senyap je kat blakang umah..pastu aku nmpak cage hamster aku..dr jauh,aku tgk hamster2 aku x b'gerak..ati aku lagi b'tmbah x sedap..gelap kat luar..so aku tgk dkat2 cage hamster aku..cam ngah tdo hamster2 aku 2..aku cube gegar2 sket2 cage 2..xde respon..ati aku dh mule rase seram2 sejuk..aku gegar kuat lagi..xde respon gak..diam je..aku tgk Copok cam tdo,dia ttup muke dia..aku cube belai dia,dia diam je..aku dh mule rase cam hamster2 ni dh xde..aku trus ketuk kuat2 cage 2..xde respon gak..

Mate aku dh mule b'air..aku trus masuk umah ckp ngn mak aku,hamster2 2 dh xde..aku mule2 cam agak bengang sket kat mak aku..tp xleh nk salahkn mak aku,dia x tau..mama pujuk aku gi tanam hamster 2..mule2 aku x sggup..yela,aku nye syg hamster2 2,nk2 si Copok psl dia yg paling lame,tiap2 ari aku main2 ngn dia..last2,bile aku tgk balik bangkai2 hamster aku,cam x sedap ati nk biarkn cmtu je..aku slow2 amek,then aku tanam..

Yang aku regret skali,aku x smpat nk tgk hamsters2 2 arini,bile aku dpt tgk,dh x b'nyawe lagi..aku rase b'salah kat Copok n yg lain2,psl biarkn "diorg" kat luar panas2.. i'm so sorry..spatutnye aku biarkn je kat dlm bilik aku smalamnye..skrg ni,dh x dgr lagi dh bunyi roda hamster aku bising2,dh xde lagi dh bunyi Copok bising2 nak makan.. R.I.P

Thursday, April 9, 2009

Top 10 Kartun Zaman Kanak-Kanak

Seperti org lain, mesti ade kartun2 yg korg follow time korg kecik 2..for me yg d'lahirkan pada tahun 1987, mesti kebanyakan org yg same umo atau dh dkat2 ngn aku d'besarkn ngn kartun2 yg same..sket sbyk inilah countdown top ten feveret kartun aku time aku kecik..

10. Kimba The White Lion/Leo The Lion

Kartun ni lebih kurang cam Disney "Lion King"..name watak hero dia pn almost sama,Simba & Kimba..tp kartun Kimba The White Lion ni b'siri..x silap aku,kat RTM 1 kot diorg siarkan..aku x brape ingat sgt cite ni,tp time aku kecik2,aku suke tgk cte ni ngn abg aku.. Kesah kehidupan seekor singa putih,utk mecari keharmonian antara manusia & binatang.. Then dia ade sequel dia lak,Leo the Lion.. Time ni Kimba ni dh besar,tp psl ade mcm2 version,name Kimba d'tukarkn jd Leo(name versi Jepun)..satu yg for sure aku ingat gile2,lagu tema ending cte ni..t'byg2 aku lagu dia..best oo..ni haa kat bwh ni aku ade embeddedkan video lagu 2,mane tau u guys tringat2 balik ke cte ni..enjoy..





09. Dash! Yonkuro

Haa,cte ni popular gak dulu..x silap aku,time aku skolah rendah..cte ni feymes psl cte ni under Tamiya..ala,yg kete racing2,pasang2 sndiri 2..aku ingat lagi,aku nye la tringin nk dptkn kete racing hero dia,kat depan skolah aku ade kedai tikam,hadiah p'tama dia kete Dash(kete hero dia)..bape byk kali aku main tikam,tp x dpt2 gak..sedih aku..pastu mmbe dok tayang kete yg diorg dpt,diorg bwk gi skolah,aku ngirap je,x silap aku,aku ade kete watak smpingan cte ni je..
Try la check out,mesti ade yg ingat nye cte ni..huhu..






Cte ni lak ngisahkan topi seorg budak ni cam time travel,or portal ke satu tmpat yg lain..aku x bape ingat sgt jln cte dia cmne,tp aku suke bli mainan dia dulu..mainan dia cam puzzle2..bntuk cam binatang kat luar,tp leh bukak,dlm dia ade maze..syg lak mainan 2 aku x dpt nk slamatkan..dulu2 mane ade ingat bnde2 2 leh jd sentimental value..em,x silap aku,mighty max ni aku tgk kat channel 5,siaran singapura..psl aku dok kat jb,so siaran diorg aku leh dpt..




07. Street Sharks

Kartun ni dulu agak mletup gak,aku kumpul seko2 mainan dia..mutasi antara ikan jerung ngn manusia..hero dia mesti la great white shark,dia pakai kasut cam kasut gi keje,tajam nye kasut..hahah..tp jap je season kartun ni..yg aku xleh handle,ikan jerung leh lak main rollerblade..




06. Beast Wars


Sambungan dr cte Transformers,Beast Wars lak ngisahkan peperangan diorg dlm bentuk haiwan lak..tp kartun ni 3D..best gak..tp zmn ni nye 3d,xlawa sgt..tp time 2 aku budak2,ape aku heran..jnji lyn,jnji bukak2 sane sini jd robot..aku ingat dulu aku ad bli robot dia seko,tp kala jengking,geng2 decepticon..ntah mane ntah robot 2..syg gile dh ilang..




05. Transformers


Ok,sape x tau kartun ni aku x tau la nk ckp ape..Transformers aku suke tgk ngn abg ak,memandangkan zmn kartun transformers ngah hangat time zmn kecik abg aku..lgpn dia yg kumpul mainan2 transformers..fav aku dlm kartun ni,optimus prime..warne dia lawa,merah n biru,fuyoo..bdn dia besar,kire nmpak gagah la dr yg lain2..kalu yg jahat lak,aku suke starscream..sore dia comel..hahaha..




04. Captain Planet


Leh kate tiap2 episod dia aku x kan miss..t'diri dr 5 org bangsa yg b'beza,diorg ade cincin yg b'kuasakn alam smula jadi,earth,water,fire,heart ngn wind..pastu jeng jeng,muncul superhero dia,captain planet..rmbut ijau,muke ala2 body builder..dulu aku ade bli patung dia,dpt free cincin dia..fuh,time 2,jap2 tgn cucuk langit,konon leh seru captain planet la :P





03. Biker Mice From Mars


Aku rase kartun ni cool..tikus bwk motor..isn't it cool?patung dia tiga2 eko aku collect..aku xkn miss tiap episod dia..aku tringin nk tgk diorg wat movie cite ni..cmne diorg nk m'gayakannye tikus2 ni..hahah..tikus2 ni dtg dr Marikh..kat marikh ade tikus ke?x kesah la,jnji dia-eko ni cool gile bwk moto..




02. X-Men


X-men kartun series ni popular gak n b'tahan lame,tahun 90-an..aku x miss gak tiap2 episod..zmn kartun ni baru kluar,fuh,havoc mainan dia..1st skali aku bli patung iceman,letak dlm fridge,nnti dia cam ade efek2 ice kat bdn dia..then aku bli wolvarine..pastu cyclops,mcm2 lagi la..x ingat dh,aku rase collection patung2 aku,byk x-men..psl dia murah sket,n mcm2 karektor ade..x leh nk kire bape byk karektor diorg dh bikin..




01 . Power Rangers

Sampai sggup bli satu set season cte ni, ngarut la aku kalu aku bukan die hard fan kartun ni..Mighty Morphin Power Rangers,generasi Power Rangers yg 1st skali..aku gile2 minat ini cite..tp cte ni bukan la kartun..tp leh la 2..aku sggup kumpul satu set hero2 dia..fav aku yg warne biru,Billy,dia nye robot,rhinocerous..tp sygnye,pas abes season yg generasi ni,generasi yg 2nd nye dh x best..ntah hape2 ntah..rupe dia dh lain,pastu m'bosankn..so yg aku ingat n two thumbs up utk aku,generasi yg 1st ni je..besstt....gilerrr....



Banyak lagi kartun2 yg best,yg almost aku lupe..good memories..wish aku dpt turn balik mase2 lpas..coz kartun2 dulu mmg best giler.. :)

Thursday, April 2, 2009

Aku, Muzik dan Statik

Kali ni aku story sket ttg life aku dengan music.. aku mmg suke music,x ingat sjak bile..tp time aku kecik2 lagi, aku suke main gitar abg2 aku,main organ dia..minat aku lebih pd gitar,walaupn aku ni kidal,tp aku hembus je pakai gitar abg2 aku..minat aku pd music n gitar dpt perhatian dr mama n ayah aku..so pd usia 12 tahun, diorg blikan aku satu gitar khas utk aku..aku pun modified tali dia kasi t'balik,utk jdkn gitar 2 gitar kidal..n start dr situ,aku mule serius b'main gitar..

Lagu pertama yang aku cipta, tajuk dia "Puteri",time 2 aku form 1..caye la ckp aku,x best lgsung..cubaan pertama,biase la..setelah beberapa karya lagu aku dh cipta,skrg ni aku dh ade lebih dr 40 lagu..tp tunggu mase saje utk aku xposedkn lagu2 2..Em,ok,nk ckp psl band sket..band pertama aku, d'tubuhkan time aku form 2..ngn name band pn xde..huhu..tp band 2 skejap je..coz xde la serius sgt,lagu dlm band pn xde..


D' Kadang-Kala(2004)

Around 2004, aku start tubuhkan band called "D' Kadang-Kala"..konsep ala2 ska cmpur agogo sket..dari band 2,t'lahirnye satu karya aku b'tajuk "Matahari Honey"..ade gak lagu2 lain,tp dlm byk2 lagu,lagu 2 je yg still ade org ingat..tp sygnye band ni x b'tahan lame, bassist aku time 2 nk pindah Melake, so nk cari peganti dia agaklah sukar, so D' Kadang-Kala d'bubarkan pada tahun 2005..


The Related (2006)

Setelah stop main band dlm 2 tahun cmtu, aku kenal beberapa kawan ni kat kolej aku d'Cosmopoint JB. Masing2 minat music yg b'beza..Dan satu ari 2, ade malam annual dinner, n ktorg start b'bincang utk perform malam annual 2..Start dr malam annual 2,hiduplah plak "The Related".. Time 2 ktorg p'juangkan genre britpop, n Matahari Honey yg asal dr band lame aku, aku remixkn balik..Tp same seperti band lame aku, The Related x b'tahan lame..atas sebab2 peribadi,aku bubarkan The Related pd tahun 2007..(if u guys wanna check bout The related,layari www.myspace.com/therelated)


Bagak (2008)

Pasal minat sgt ngn music, n otak aku x reti nk stop wat lagu, aku truskn b'main music scare solo.. Tp stakat sebagai hobi je la..ade video aku main gitar kat youtube,adik angkat aku yg uploadkn,u guys can check it out kat bawah ni :




Statik (2008 - sekarang)

Secara x sgaja, aku team up ngn bekas line up band abg aku iaitu The Official..time 2, aku,Enol, n Hassan tgk gig KAMI kat JB..then jumpe Sarah(juga bekas line up The Official)..Sarah sound ktorg,ckp y don't ktorg wat band,memandangkn masing2 dh lalui zman wat band..dia pn ckp,aku ni lagu ade,tp xnk exposedkn..then malam 2 ktorg try gi jamming..leh ngam lak..the ktorg decide nk hidupkn band lame diorg iaitu "Statik"..aku kluarkan beberapa lagu lame iaitu "Cherita Kita" n "Pusingan Terakhir" utk Statik,n aku start wat lagu2 baru..Alhamdulillah,so far band Statik masih b'tahan, rezeki juga melimpah2..n kini lagu ktorg iaitu "Nikmat Sementara" sudah kedengaran d'radio Xfresh..anda sume leh check myspace Statik at www.myspace.com/statiksound..

Keluarga Ter-Chenta

Mohammad B. Ali - Ayah

"ayahku seorang yang serba boleh.." - itulah deskripsi pertama yang ada dalam pkiran aku..ayah aku d'lahirkan di Melaka,dan d'besarkan d'Singapura..dia menuntut plajaran d'UTM dan skrg b'kerja sbgai arkitek kanan d'UTM skudai, johor..d'lahirkan pada tahun 1952..so umo ayah aku skrg ni 57 tahun..tp dia still ligat lagi..ayah aku jenis xleh dok diam,ade je bnde dia nk wat..ayah serba boleh,sume bnde dia leh wat,repair barang2 rumah,tanam pokok(kat umah aku pokok2 keje dia la yg menanam), macam2 lagi la,cume satu la ayah aku ni lemah sket,memasak.. :P

ayah aku ni jnis blur sket orgnye..dia mudah glabah dlm certain situation..n dia kalu cosentrate satu bnde 2,mmg 2 je la dia fokus..contoh,ayah aku ni suke tgk channel golf(kat Astro)..bile dia start tgk,dia nye fokus,kdg2 kte pggil dia kat sebelah dia,dia leh xdgr..dia slalu gak jd bahan ketawa kat umah..psl prangai ayah aku ni yang agak2 blur..huhuh..em,satu lagi ttg ayah yang kdg2 wat mama geram,ayah jnis xcaya ttg bnde2 ghaib ni..ade je alasan dia kalu cam ade kes2 ghaib kat umah aku..cam,kalu aku ngadu kat dia aku cam t'dgr bunyi2 aneh kat luar bilik aku,dia mesti ckp,"alaa,2 cicak 2..alaa,bau sampah 2"..mmg givup aku kalu nk ngadu kat dia....

Dia jgk seorang ayah yang sporting..ayah jnis x kuat marah,susah nk tgk dia marah..tp bile dia marah,naik bulu roma aku..x de sape dlm adik bradik aku brani nk lawan..(aku agak2nye ikut ayah aku kot.. :P) em,aku x rapat sgt ngn ayah aku,tp papepn,aku ttp syg dia sbgai ayah aku :)



Kasemah Bt. Kassim - Mama

Mama d'lahirkan d'Negeri Sembilan..tp d'besarkan d'Singapura..mama kawin ngn ayah mase umo mama 18 tahun..sangat mude..tp smpai skrg mama jage makan minum famili kami dengan baik..d'lahirkan pada tahun 1955,ramai ckp mama aku nmpak mude dr usia dia yg dh cecah 54 tahun..

Ramai ckp mama garang..tgk raut muke dia,org leh takut gak la..tp mmg garang pn,aku ni leh kate satu ari x kene marah ngn dia,x sah..huhu..tp memandangkan aku dh biase kene marah,so aku dh x kesah sgt..em,mama x keje,so mama jd suri rumah 24 jam..kebykan mase dia abeskn kat umah,tgk tv,inai tangan dia,wat bakul anyam pakai surat khaba gulung2..

Mama jnis garang kat luar tp lembut kat dlm..mama senang menanges,x leh rase sunyi..dia kalu leh,nk kat umah,pnuh ngn famili2 dia...skrg ni pn,abg2 aku dh b'hijrah ke KL,aku ni la yg tgk2kn mama kat umah,tmankn dia..

Aku ngn mama x ngam,slalu gado,senang cte,ktorg lain citarase,kalu aku suke yg putih,dia suke yg itam..tp,dia lah yg paling aku rapat,n i must admit,aku mmg manje gile ngn mama aku..satu ari x dpt jumpe dia,rase rindu gile..aku x tau ape nk wat kalu mama xde kat kliling aku.. :)



Izran Sarrazin B. Mohammad - Along

Slalu d'anggap sebagai anak mama n ayah yang paling macho..konon la..chet..abg sulung aku ni d'lahirkan pd tahun 1975 kat KL..umo dia skrg 34 tahun..so ktorg x rapat sgt psl gap umor jauh b'beze..along ni s'org yg tegas,alert..n bab2 disiplin,dia mmg champion la..dulu zmn skolah dia,dpt anugerah plajar contoh kat skolah teknik JB..mklum la,jd ketua pengawas..awas-awas ya..

Along skrg kat KL,keje sbgai lecturer di Lim Kok Wing..sblum ni keje kat UTM n partime cikgu tuisyen inggeris..BI dia mmg power,dia suke bace kamus inggeris(gile bosan..).. Along ni leh d'kategorikan jejaka jiwang ngn gaya tonasi dia bile b'ckp n lagu2 yg dia suke wat b'unsur2kn kejiwangan..huish..tp cmne pn,dia s'org yg intelligent..kalu nk compare dlm adik b'adik aku,dia kire paling cemerlang la..

Dia ni paling baran dlm adik b'adik aku..x tau ikut sape,mayb mama kot..dulu slalu gak aku b'gado ngn dia,tp care paling t'baik,wat dunno je la..so xde la gado2 lagi..huhu..

Insyaallah,dlm tahun ni dia akan b'kahwin,dia dh pn b'tunang ngn sorg gadis sama baya ngn aku..hrp yg t'baik la utk dia..amin..



Farul Izzard B. Mohammad - Angah

Dalam adik beradik aku,aku rase abg aku yg ni la yg paling lain dr ktorg..kulit dia gelap sket dr ktorg(keh keh keh..) n raut wajah dia x same cam aku atau abg sulung aku..ni abg 2nd aku,dia d'lahirkan pd tahun 1980 di Auckland, New Zealand waktu ayah aku study kat university sane..

Umo angah skrg ni 29...dia seorg abg yg sgt amek berat ttg famili..dia jnis leh campak mane2 je,dia leh survive nye..indiependant,lasak n brani..lain la dr abg sulung aku,angah bukan la kategori jiwang2,dia sukekan thrill..dr kecik aku suke ikut dia,x kesah la dr ape yg dia wat ke,mane dia nk gi ke(tp aku xlasak gak cam dia)..n ktorg slalu gado..tp,angah la org yg aku leh wat b'borak dlm adik b'bradik,memandangkn minat ktorg lebih kurang same..

Angah jgk d'kenali sbgai "magoo"d'dlm band called "The Official"..n m'jdi idola aku sjak kecik psl aku d'besarkn ngn music2 s'angkatan ngn music dia..skrg ni angah keje kat KL,kedai gym fitness(tp bdn 2 x ketul2 gak..)..tp keje utama dia,jual kete hotwheels kat Am Corp Mall,KL..

1 thing aku proud ngn abg aku yg sorg ni,dia warisi smangat ayah aku,serba boleh,kuat n tabah..




Haziq Aliff B. Mohammad - Aku

haaa,dlm famili aku, aku rase dia ni la yg paling best skali..nk kate ensem 2,xde la,tp manis 2 adaa.. :P

Tuesday, March 24, 2009

A bit of myself..

Ok2,1st of all,aku nk bgtau dulu,result spm aku dulu utk BM,xde la bgus,so aku xla pndai nk mengarang atau b'cherita. so kalau cam x best ke atau ade salah gune ayat ke,mntak ampun byk2 la k..

so,1st thing dlm otak aku skrg ni,aku nk cite psl diri aku..aku lahir kat kul 9pg,kat Hospital Sultanah Aminah JB..yup,aku johorian,tp famili aku bukan johorian..ok2,leave that 4 a while..umo aku tahun ni nk masuk 22,aku lahir tahun 87,pada 15hb Jun..stengah tahun,stengah bulan..x susah pn nk hafal b'day aku..so senang korg nk bli hadiah utk aku k.. :P aku b'bintang Gemini,org kate,org2 Gemini ni org yg cool,s'org yg leh jd org tgh,open minded..so,aku rase,aku cmtu la gak kot..ntah..kot..ntah..kot..ntah..tp aku tau,ramai suke kwn ngn aku..bwahahaha...(gelak konfiden)

ok2,life aku..aku d'besarkan ngn hidup yg sederhana..nk kate susah,xde la susah,nk kate senang,xde la senang..so leh gak la jage diri..so makcik2 kat luar sane,saya sgt molek utk d'jdkn menantu..koff koff..em,aku suke music,n skrg ni aku ade band name Statik..aku juga suke masak..kalu kat umah,tgh2 malam bute kalu dgr ade bunyi2 kat dapo,itu la aku..mayb psl mak aku latih aku dr kecik memasak..mak aku ckp,time aku umo dlm 2 tahun cmtu,aku suke amekkn brg2 masak dia utk dia..comel kn?

ok2,kekurangan aku..tlinge belah kiri aku dh x function,dulu aku kene beguk,kuman dia mrebak ke tlinge aku. so aku hanye b'gntung pd tlinge kanan aku je utk m'dgr..kalu aku tnye byk kali,hrp byk b'saba la k..coz agak susah utk truskn idup ngn hanya b'gantung pd satu tlinge..sedih bukan?lagi2..aku cpat sgt b'alah dlm keadaan ape pn..aku jnis malas nk kusut2..tp kdg2 mkn dlm gak..tp aku suke makan.. :P

ok2,aku dh b'punya, alhamdulillah,dia yang t'baik..hubungan kami dh 4 tahun lebih dh,after amcam2 bnde yg b'laku,tp still leh b'tahan lagi..well,aku xnk cte pjg2,nnti korg ckp aku nk nunjuk2,nk eksyen2..tp aku mmg bgga pn aku dpt dia..my Sharifah Nur Nadhira..i lap u honeeeyyy...

ok2,impian aku..aku just nk life yg sempurna,which is ada hepi,ade duka,yin & yang..so stabil..kalu hepi memanjang,bosan gak..xde prob..tp ade prob lak,wat sakit pale je..tp hey,this is life..n i love being myself..Salam.. :)

Monday, February 2, 2009

Salam Perkenalan..

Bismillah...test mengetest...